lördag 18 augusti 2012

Hallåållååållåålå....Ekar här inne!

En tung säsong sliter på ens engagemang kring skrivande och tyckande! Såväl A-lag, Oldboys som Blåvitt har en mycket mycket tung vårsäsong i ryggen. Därför är det mycket glädjande att börja detta inlägg med att konstatera att C-laget (numera Partille FC) går fram som en slåttermaskin i div. 7. Dock skall sägas att den gamla klyschan, "att det alltid är svårt att vinna en serie oavsett nivå" verkligen gör sig gällande här. Det brukar alltid finnas ett lag eller två som gör en liknande satsning på att nå högre divisioner. Det finns alltså nästan alltid minst två lag som skulle vara topplag även i serien ovanför. I FC:s fall heter det laget Jedinstvo och det ser väl ut som att höstmötet mellan lagen, alternativt målskillnad, blir det som avgör till sist. Vårmötet slutade mållöst och det är lagens enda poängtapp hittills. Blir som sagt en spännande höst att följa...

A-laget har som sagt haft det betydligt tyngre. Tyvärr har jag inte kunnat bevittna "eländet" live då vi varje söndag haft match med oldboysen samtidigt, men med 5 poäng i bagaget efter våren så ser det onekligen väldigt tungt ut. Serien i övrigt är ju också ganska jämn vilket inneburit att lagen ovanför har ett ganska betryggande avstånd. Dock! Höstsäsongen har ju börjat strålande. Två raka segrar gör nu att man faktiskt har lite häng. Jag tror kanske att helgens match kan bli ganska avgörande. Hemma möte mot Hestrafors är en verklig sk 6-poängsmatch. Seger och PIF har ordentligt häng på åtminstone en kvalplats. Tyvärr har ju även bottenkollegorna Semberija och Skövde börjat röra på sig, så hösten kan bli en riktig nagelbitare. I övrigt gläder mig att kunna konstatera att Anders tagit sitt förnuft till fånga och dragit på sig Fotbollsmålvaktsdressen på nytt.

Oldboysen har haft en ännu tyngre vårsäsong. En trupp som såg ganska lovande ut, med ett par vassa nyförvärv, såsom Penna Pennbrant, Lasse och Robert Päkkilä för att nämna några, decimerades i rask takt och våren har framförallt ägnats åt att ragga spelare. Grannar och kompisars kompisar har fått hoppa in med kort varsel och resultaten har därför givetvis uteblivit. Ett flertal bristningar, en avsliten hälsena och ett handbrott är bara en liten del av den digra skadelistan. Spelet har dock lyft sig ju längre säsongen gått och vårens sista matcher som spelades mot 1:an, 2:an och 4:an i tabellen slutade visserligen med två uddamålsförluster och en oavgjord, men det var med mersmak och kanske hade 5-6 poäng i dessa matcher varit ett rättvisare resultat. Sommaren kom hursomhelst lägligt och inför hösten ser det något ljusare ut. Höstpremiären började också på bästa tänkbara sätt. Bergum (12 poäng före oss med tre matcher mindre spelade) spelades bort tämligen enkelt med 4-1. Matchen spelades på Bergumsvallen och redan i halvlek stod det 4-0 till di röe efter mål av Gottfridson 2, Penna och Anders. I buren har vi de senaste matcherna placerat lagets bredaste spelare (bloggmaster) med ganska gott resultat. Med tanke på målvaktsproblemen klubben verkar ha så väntar jag nu på påhälsning från A-lagstränarna. Får vi bara vara friska så är målsättningen att försöka klättra i tabellen. Topp 6 kanske kan vara möjligt? Även om glappet mellan lag 7 (dit vi nu klättrat från sista platsen) och lag 6 är 6-7 poäng.

Blåvitt väljer jag att inte kommentera... denna säsongen är redan glömd!


//Zäta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar