måndag 27 augusti 2012

A-lagsdebut, 1 förlust och 3 segrar sedan sist...

Här är det tätt mellan inläggen.
Vill börja med att hurra för att Mäster Kim´s blogg äntligen väckts till liv igen. För oss som inte kan följa A-laget på nära håll längre, så har bloggen varit ljuset i ett allt växande dunkel. KUL!

---

Bevistade A-laget för första gången i år, förra söndan. Med mig hade jag min Oldboyskollega och tillika nybliven ungdomstränare (06:or) Ulf Johansson. Matchen kändes som sista chansen för ett pånyttfött Partille, då man mötte laget på kvalplats Hestrafors. Inledningsvis var det en ganska jämn historia. Båda lagen satsade på snabba omställningar och där kändes PIF betydligt kreativare och hetare. Därför kom 0-1 som en chock, men oj så vackert det var. Hestrafors lagkapten och överlägset bäste spelare tryckte bollen stenhårt i målvaktens hörn och ett hårstrå hade ej fått plats vare sig mellan boll och ribba eller boll och stolpe. Krysset så det sjöng om det. Partille kvitterade dock rättvist genom Sanny med 5 minuter kvar av första rundan.
I andra tyckte jag Partille tog över fullständigt. Framförallt skapade man tryck genom Markus på vänsterkanten, som spelade upp sig allt mer. Hestrafors skapade i stort sett ingenting första halvtimmen. Belöningen kom då Sanny knoppade in bollen vi bortre efter ett fint anfall. Segern kändes nära och man väntade bara på segermålet. Tyvärr kom det ej och i min värld avgjordes matchen istället av rättsskiparen.
En väldigt ful tackling på halvlekens kung Markus, borde renderat i rött kort. Istället blev det enbart gult och Partille blev istället av med sin bäste spelare (skadad). Så j-vla fegt och uselt. Domare är där för att skydda spelarna, men istället fokuserar det på skitgrejer som språkbruk mm. USCH!
Partille tappade märkbart efter detta och innan matchen var till ända hade Hestrafors tackat för bjudningen och gjort både 2-2 och 2-3. Blytungt och väldigt orättvist.
Desto roligare då att PIF trots allt tog förlusten väl och besegrade bottenkollegan Semberija med 5-2 i gårdagens drabbning. Det betyder 4 poäng till kvalstrecket och mitt intryck är att killarna definitivt har potentialen att reda ut detta prekära läge. Det kommer bli svårt, men man är för bra för att åka ur, är min lekmannamässiga åsikt.

---

PIF FC fortsätter att vinna. Framförallt tack vare bra försvarsspel. Fyra insläppta på 9 kamper vittnar om ramstark defensiv. Det blir ett Race mot Jedinstvo och jag hoppas verkligen att jag skall kunna ifrån för att se höstmötet mellan seriens bägge giganter.

---

Olboysen kampade också igår kväll och ni kan hitta matchrapporten här
Säsongens blott tredje seger bärgades efter 5-1 mot bottenkollegan Mossen. Det var dock andra raka segern sedan uppehållet och det är ett helt nytt Oldboyslag som visat upp sig i höst. Framförallt effektivare!
Vi gjorde många bra kamper i våras men mycket målsumpningar och marginaler på fel sida har gjort att vi tyvärr hamnat lite i ingemansland. Vi lämnar våra bottenkollegor bakom oss men det är måååånga poäng upp till lagen närmast före oss. Målsättningen är dock att nå minst ett av dessa lag. Noterbart dessa två inledande höstmatcher är att Martin Gottfridssons målskytte lossnat rejält. tre mål igår och två matchen före är ett bra facit för Martin som häcklats en hel del, framförallt av mig, för sina många missar. Faktum att han i höst haft en frisk Peter Penna Pennbrant bredvid sig har helt säkert bidragit till lyftet. Penna gör många omkring sig bra och de båda ser ut att trivas bra tillsammans. Det nykomponerade mittlåset Tomas Fallqvist och Robert Päkkilä har givit en stabilitet i försvaret som vi inte hade i våras. Att vi i söndags dessutom hade 9 spelare på samma plats som matchen innan gör ju knappast saken sämre. Den kontinuiteten var vi inte i närheten av i söndags. Roligt också att ha publik på en oldboysmatch. Det är vi sannerligen inte bortskämda med. Det var inte vilken besökare som helst heller utan självaste A-lagstränare Kim Roland. Kanske hade han hört talas om "Fantomen" i kassen eller så ville han bara ha sig ett gott skratt. Han fick iaf valuta för det ena, för visst syntes en del leenden på mr Stoneface. Fantomen i kassen hade dock en lugn afton. Ett skott på mål och den gick in bakom en 0,11 ton tung staty.  Vet inte om Kim skojade , men jag tror han var ärlig när han förvånat konstaterade att han nog aldrig sett oldboysen spela en sån bra fotboll som denna afton. Visst blir det lite mycket tjong ibland, men jag tror nog att han fick valuta för inträdet (0:-). Sanningen är att vi har ett lag med spelare som besitter snabbhet, löpvilja och offensiv lusta och talang (kan man säga så om oldboys?) som inte funnits de åren då Kim, i några matcher, hoppat in som en av två underåriga i laget. Hoppas fler tar sig tid någon gång att titta lite på den äldre generationen. Stor underhållning och gött tugg utlovas!

Zäta


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar